Ahad, 23 Januari 2011

OMG ! TSUNAMI BARU..!

Hah? Apa  yang  Tsumawi  Tsunami??  Malaysia kena Tsunami lagi ke? Xde dengar2 pun kan??

Memangla xde..aku pun xde dengar..hehe! and mintak dijauhkan la..AMIN ! Actually, yang dilanda Tsunami sekarang ialah Kolej aku iaitu Dewan Penginapan Pelajar EON, UUM...

SEBAB??? MOTIFFFFFFFF???

ha, cer citee..cerr cite... Lek lu..sap kok lu ! Ok, aku cerita la eh!
Kisahnya mcm ni..dlam tempoh seminggu ni, gempak jap Eon (gempak ke?? teettttt! ) dgn perihal Tuan Pengetua baru iaitu saudara Idzwan Yaacob..beliau ni bekas student UUM jgk..then, bekerja kt UUM and sambung study pn kt sini jugak..kira betul2 kayu anak jati UUM la kan...

Plus, dia ni anggota kumpulan nasyid Firdaus..kalau korang dgr lagu nasyid jugak, korang tau la kan..ishh, x kan kenal Kurt Kobain je kot !~ ada lagi la membe2 Firdaus yang lain berkhidmat utk kolej lain..btw, semua ahli Firdaus ex-UUM...

Then, perihal pengetua ni jadi best bila beliau sporting habis, xde la nk skema bagai kan ! siyes ! x tipu~! Create page pengetua sendiri kt Fesbuk, sudi approve if student add as friend, main balas2 komen dgn students, sempoi je, happy go lucky jgk, mrendah diri..kira best la !
Tambah2, beliau SINGLE and MUDA lagi..KACAK plak tuh..ensem deyy pengetua aku ! haa, goyah x goyah jiwa remaja budak2 pempuan eon dapat pengetua baru ni..kecuali aku la ! aku tgk cm2 je ! konon ! hahaha~

Td ada sesi roadshow bersama pengetua..  eh NO! PENGEMUDA..dia muda lagi kan?

Aku tgk masing2 yang ladies, kemain la panjangkan leher nk tgk pengemuda kacak..memang la, before dah biasa tgk dia, masa buat show ke, masa zaman die jadi felo ke, tapi bila dh jadi pengemuda ni, jwatan lebih tinggi, market pn tinggi la kan orang kata..
Dia berucap, dia jawab soalan, interact ngan ktorang, kira best la! X sombong..x serius..apa2 permintaan, die consider..as long as projek DPP still on, ramai yang join and the most thing is kekalkan kemenangan DPP Terbaik..( kolej aku terbaik woo..bangga ! hehe..) Haa, tu la harapan beliau td..

Pastu baru2 ni pengemuda join budak2 laki tgk bola kt blok..siap bawak mkanan ringan lagi..pasni dia cakap, nk beli layar skrin besar tuh..utk budak lelaki tgk bola ramai2..baru puas hati katanya...utk perempuan pulak, hmmm...ntah, x tau! Adesss...

Ni yang best ni dapat pengetua mcm ni..no wonder la lately tsunami pengemuda baru ni kuat sangat melanda..Mawi pn kalah kot ! errkkk, sorry mawi~
Oh! Lagi 1..kt page pengetua tuh, beliau siap upload video ucapan pengarah/pelakon terkenal Ahmad Idham utk student DPP EON....hah? x kenal ahmad idham?? Tipula tuh...nampak sangat nk kelentong..hehe!~

Then nanti, en.idzwan akan bawa ahmad idham mai EON..fuyoohh! adnan sempit wooo...di mana ada kemahuan, di situ ada highway..;) ha kan? Kan? Kan?

Pastu pengemuda nk belanja makan2, minum petang kt cafe..nk berkenalan ngan anak2 beliau ni..walaupn dia x kawin lagi kan and of coz la xde anak lagi! Aiyoo! Ammakk ! Kalo dah kawin baru la ada anak! Haiyaaaa...*kecuali kes2 lain yang terperinci ya..harap maklum* hehe!

So, x tau la sampai bila demam tsunami pengemuda baru ni akan berakhir..kalau x berakhir pn xpe, ok what ! makin femes la dia..budak2 DPP lain pn jeles wooo pengemuda kitaorg sporting gila ni..
Permulaan sem yang baik utk peneraju utama kolej ni..hopefully, beliau sentiasa ok la..kekalkn sikap sporting tuh..ktorg pn sronok, senang hati kannnnnn......*ceh, pdhal senang hati tgk muka dia yang cute tuh..lalala*!

Orait..itu sahaja..kalau korang nak tgk pengemuda aku, boleh search kt FB k page die..page Pengetua DPP EON UUM...cehh, sempat lagi promote kan?
Oopppsss, sorry..kata Tsunami..haruslah promote..;)

Ok la..saya dah x tau nak bebel apa lagi..sekian..terima kasih...En Karam singh walia nk berucap pulak tuh...........silakan~

3 ulasan:

  1. haha,,2 x-fel0 sime darby daaaa~~hehehehe
    tp mmg baek,, ^^

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam