Sabtu, 11 Disember 2010

KEPULANGAN YANG DINANTI...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..akhirnya selamat jua menjawab kesemua baki examku..


MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

No more study buku and slides, no more tulis note bagai..like this laa kannnnn...

lappy, buku, broadband, hanset, losyen, pen, biskut, minyak cap kapak..
Aiii, jangan suka sangat la syieda....gosshhh!!
Lega giler..sebaik je aku setel jwab paper terakhir iaitu paper keusahawanan malam tadi, bangun je dr krusi tuh, dlam hati aku ni ckp kn...*alhamdulillah...done with my last paper..*
Yess..dlam hati je bleh sbb kalo iktkan hati, nk jerit je kt dalam dewan tuh...tp mengenangkan kawan2 lain tgh menjawab lg, senyap2 jela kan...
Soalan pun boleh tahan la..syukur jugak aku dapat jawab semua...
Jawab je..betul salah x tau la..harap2 betul..
Paper esei..keusahawanan..kita goreng jela banyak2 kan..
Tapi make sure ada point la...jangan menulis smpai ke laut plak..ggrrrrrr!!!~
Haaaa...sukanya hati.....Suka hati sangat ni bkn apa tapi..tapi..tapi....
Sebab boleh balik rumah..yeahh....

>HOME SWEET HOME......

Nahhh, muka hepy sebaik shja abis exam...

beria betul muka kan?? haha..ohh mata panda saya! wateva~


Muka abis exam kot..jangan marah haaa...peace~!!
Ya allah..rindu giler dgn family..ciss, pdhal 3minggu je pn duk UUM ni...
Heyy, 3 minggu pun lama tauuu...mcm 3tahun...huhu....
Sesi mengemas barang dan pembersihan bilik juga semakin aktif sejak dlam sminggu ni..
Haissshh, x padan dgn 3 paper lg...tapi nasib baik dh kemas sikit2 before...
Xdela bilik macam stor sukan kan?? Hehehe...adoii syieda, xde contoh lain ke?? Stor sukan jugak ko nk cakap...*eerrr..wateva!*
Tapi nasib barang aku xdela banyak sangat...Cuma baju2 je banyak...smpai 2 beg untuk baju smata2....perghhh syieda..goosshhh!!..
Giler la...nk wt cmne..pakaian merupakan satu keperluan dan bukan kehendak..Jenis dan warna pakaian barulah kita nyatakan sebagai kehendak...
Gossshhhh!! Die mula daa...kluar dh teori bisnes die...
Senyap syieda..senyap!! hehehe....yela..yela....=_=

And now, bilik aku dh bersih pun...cantik jgk even takde barang2..hehehe~
Cuba tengok gambar kt bawah ni...ada perbezaan tak?

SEBELUM.....
DAN SELEPAS....

Haaaaa, berbeza kan? Isshh, mstilah brbeza..apa la korang ni...nama pun sebelum dan selepas..
Itu pun tarak paham ka? Ehh, xdela..gurau...hehe!~
Eh cop!! haaa, apa? Katil aku cantik? Siyess? Aduhh, malu la plak..jangan la puji lebih2...
Bese-bese je...tapi mmg cantik pun...
Gossshhhh!! Perasan giler la kau ni syieda...
Setakat katil je, mana ada orang nk puji...hisshh, yela..FINE!!

Aduhh..sangat x sabar nk sampai kt umah...rindu ni...homesick sgt~!!
Nk lepak ngan kawan2....Nk mkn masakan mak...then, mak dh ckp aritu nk bwak makan pizza and shopping..
Napa pizza n shopping? Sbb aritu mereka smua pergi KL tanpa saya..shopping la, berkelah la...then, mkn pizza, siap MMS kt saya...ouhhh, sangat jeles masa 2....;(
Tapi xpe..pasni, rezeki berpihak kepadaku...Yeahhh...mak, tmbh lg satu...jadi x kita nk g bercuti?? Jom la..jom la....^_^

Ok, dah x tau nak merepek apa...yang pasti, seluruh jiwa aku dah ada kat Kg. Paloh Hinai, Pekan..PAHANG..kalau aku terus merepek kang, korang bosan plak kan...
Tapi, padan muka..sapa suh korang baca entry aku ni..! hahaha..
Gurau2 jela..no heart feelings ok..baca jela...
terima kasih sbb sudi dgr saya mngarut~
selamat bercuti kepada semua yang tengah dan baru nk bercuti..
untuk membe2 yang dh nk mulakan sesi kuliah mcm UKM and UIA...
slamat blajar di semester baru ye...
gilakk...aku baru nak stat cuti, korang dh nk msuk sem baru...tapi xpela..
ok..semoga diri ini dan kalian semua akan sentiasa diberkati oleh-Nya dalam melakukan setiap perkara...insyallah...AMIN.........


Khamis, 9 Disember 2010

INGAT TAK PESANAN ABAH ?....;)

bismillahhirrahmanirrahim...

ok..sblum kita mulakn sesi pembacaan, bg saya jerit dulu..

AAaaaaaaaaaaAARrrrrrrrrrRGGGGGHHHhhhhhhhHHHHhhhhh!!!

OK, DONE!!
 GETTING BETTER??

ohh, saya trasa sgt stress skrang...
sabar syieda..sabar...
tarik nafas...hembusss...tarik nafas lagi....hembuss....tarik lagi....OK, tahan dulu 20 minit !!
cisss, giler ke ape...xpasal2 mati free kang...aku x kawin lg kot...*gatal*~~

actually tgh study International Biznes ni..aku ada 2 lagi paper kne habiskn sblum bleh balik rumah jmpa buah hati...family aku la~~
lg 1, paper Keusahawanan...2-2 paper malam...ouhh, sgt sejuk ye!!
tapi aku stress..dh lama2 baca, jadi x paham plak..
bila x paham, aku mula la geram tapi sabar je...
usaha slagi boleh, study slagi mampu...

tgh blur2, trpndang plak note aku prnh salin dr psanan abah...aku tampal kt board dpan mata ni..senang nk nmpak kan...
abah cakap mcm ni....


"SYIEDA..JANGAN MENANGIS...BIASALAH BLAJA, SUSAH..INGAT, ORANG LAIN PUN SUSAH JUGAK..TAHANLA...NI BULAN PUASA, DUGAAN MEMANG BERAT ALLAH NK UJI...MAK NGAN ABAH NK SYIEDA BERSABAR JE...JANGAN NANGIS-NANGIS LAGI....BUAT MANA YANG SYIEDA MAMPU JE...KENA SABAR, MEMANG SUSAH...ABIS SUSAH NANTI, SENANGLA....BERTAHAN LA......

 hmmmm....;'(

actually, nasihat ni abah bg masa bulan puasa aritu...masa tu, aku tgh stress giler...bnyak masalh mnimpa aku...dgn assgnment yg banyak giler, kuiz, xtvt...pastu, ada problem bsar plak dgn insan tersayang yang sekarang terpaksa dilepaskan....
memang aku buntu, tension tahap gaban masa tu..
semua bende aku rse cm give up...siyess!!
and, aku plak jnis snsitif sangat....sikit2 nk ngis...cengeng kn aku? eh bukan, manja...
xdpat nk luah kt "dia" mse tuh, luah kt adik llaki...
die plak bgtau kt abah....spantas kilat, abah kol..
dh la masa tuh bru lpas nangis...
bila abah kol, air mata ni mngalir laju smula...dh x dapat nk tahan dh..

huwwaaaaaaa........;'(((

abah pun bagi nasihat mcm kt atas tu...*actually malu sbnrnya abah tau nangis..huhu..."
lpas kol, abah bg mesej plak..nasihat lg..bg kata2 semangat...
so, rase la lega ckit..trus rase jiwa membara..cewahhh~

then, aku dgn spntas kilat juga, cuba ingat and salin smula nasihat abah bagi tu.. 
tampal kt board...
supaya ia mampu jadi pendorong paling kuat untuk aku..
and sebagai kata-kata hikmah yang terindah untuk aku...

dan sekarang, kalau aku trasa give up tiba2, aku rse tension study ke..
aku akan pandang n baca note nasihat abah tuh...


  ALHAMDULILLAH....Aku masih punya ibu bapa yang sayangkan aku...yang concern sangat dgn diri aku...yang mampu bagi nasihat terbaik buat aku..
yang mampu jadi pendorong dan semangat aku....

AKU BERSYUKUR PADAMU YA ALLAH..
AKU BERSYUKUR SANGAT-SANGAT....
TERIMA KASIH KERANA TELAH MENGURNIAKANKU IBU BAPA DAN KELUARGA YANG CUKUP BAHAGIA DAN SEMPURNA....
ALHAMDULILLAH............


::: MAK, ABAH..SYIEDA JANJI SYIEDA AKAN PEGANG NASIHAT TU..
SYIEDA SAYANG SEMUA.....:::



(hmmm, mood tacing..mula la nak nangis ni..
ishh, jangan lah kuar air mata oiii...tahan ye...saya tau awak paham saya tgh rindukan keluarga saya sangat2)

sekarang, sangat x sabar nk habiskan 2 paper ni lagi....
nk balik rumah cepat2...nk abiskan masa dengan keluarga tersayang....
Nk gurau2..nk pg jalan2...nk pow orang tu, nk pow orang ni...
nk godam hset org 2, nk on9 sama2 dgn org ni...yeahhh~!!!

RINDU
ok syieda..pergi baca buku IB tu balik ok...
haisshh, baikla....baikla...
tunggu sekejap ye...sekejap je lagi...hehe~ jgn marah haaa EN.BUKU...~~

AKU SAYANG MEREKA SEMUA...

  
  





aku gembira sangat punya keluarga yang besar...seronok...^_^

ok, nak smbung study smula...dan sesungguhnya....

Restu dan Nasihat IbuBapa sangat penting dalam semua perkara termasuklah ketika kita menuntut ilmu..Doa daripada ibubapa mampu menjadi penguat untuk kita terus meneroka ilmiah yang telah dan bakal dipelajari...
sentiasalah bersyukur dengan setiap apa yang kita perolehi....Doa dan restu ibubapa JUGA akan sentiasa mengiringi kita dalam melakukan apa jua perkara....yang penting, ikhlaskan hati..insyallah...




itu sahaja luahan hari ini...sebarang copy paste tidak termaktub dalam entry ini..
harap maklum awal-awal...;)

Selasa, 7 Disember 2010

ishhh...xde lagi..!!

AIR



75% muka bumi ini diliputi oleh air...(betulkan jika saya salah)..air sangat diperlukan oleh semua orang untuk melakukan plbagai aktiviti...memasak..membasuh pakaian..minum..air bukanlah satu kehendak tapi merupakan satu keperluan...( susah kalo dh bdak bisnes ni ckp..hal air pn nk msukkn teori bisnes die..huhu)
                    
so, entry kali ini berkait dengan data di atas..aduhh aza, skemanye ayat..fullstop! mulakan ayat bahasa pasar anda..OK FINE!!!
dlam 2 ari ni, kolej aku diserang "selsema air"..means, bekalan air tiada..
Patutla selain bus UNIC yg bwak students g Exam, ada jgk LORI ANGKUT AIR mengaktifkan diri bergerak ke sana ke mari, ke hulu kehilir...


oooooooo, xde air rupanya..parah! parah! 

kdg2, kesian plak tgk driver lori tuh..bwak lori air berat2, naik bukit...
pernah skali aritu, aku nmpak lori bwak air nk naik bukit mnuju ke blok plajar...
tapi x lepas, TERUNDUR ke belakang...hahahahah!
gelak besar aku masa tuh..ooppssss~
yelaa2, air sentiasa diperlukan..
nk x nak, keje ttap kene buat...
mmg susah la kn nk lakukn xtvt bila xde air ni..hangin aku~
korg pk la yg psitif xtvt apa..jgn pk yg ngatif, x snonoh bagai..aku backhand kang..hehe..
yg geramnya, xde pn ktorg trnmpak ayt mcm ni tmpal kt mane2...

" NOTIS PENTING..BEKALAN AIR AKAN TERPUTUS PADA ******* SEHINGGA ******** BERMULA PADA JAM ***** SEHINGGA JAM *******...SEGALA KESULITAN AMATLAH DIKESALI..HARAP MAKLUM!

xde bgtau pn..tiba2 aritu, nk mndi, ayornye xde...ateee, guana teman nk mndi ? 
 
memang bila nk mndi, kne trun pantry 1, (tmpt ni je yg ada air)..aku dh la aras 3..
mmg kurus tiap kali perlukn air, trun la ke bwah..
xpe, hendak sribu daya..x hendak seribu dalih...(eh, ada kaitan ke? hehe)
bila trun, berderet la kn yg dok tnggu kt situ smbil bwak baldi..
 dh x kisah bila time2 cmni, dgr ayat....

"malas la mndi..air xde..nk tunggu dh sekian..ambik air sembahyang jela"
"alaaa...xyah mndi la..kita bukan main kotor pn..hahaha..

haaa..pndai anak2 mak..alah! cm x biasa plak mandi sehari skali je kan?
bila dah tunggu ramai2, krisis mcm ni, bukan bleh mandi bnyak2 kan?
mandi 2, 3 baldi jela...sob3..;(

ni bukan baldi aku ok...ni image curi je..
 
gilerr, aku x puas mandi!! ..sbb jnis aku suka mandi lama2.. 



2, 3 baldi?? ckup ke????


amboii..x sayang mulut nmpak....ckup ok..wangi jgk apa..;) 

xpela..nk buat mcm mne..blok aku slalu ada air nk dbndingkan dgn blok-blok lain..
so, merasa la kn aku menyihatkan otot2 tangan ni angkat air..x gitu?
lagi 1, kalo sntiasa ada air, xdela aku mrasa kesushan org lain yg SELALU mengalami keadaan mcm ni kn?


semoga krisis air ni berlalu dgn cepat...tolongla ada air! tolongla! tolongla!!
aku tau, kt Kedah ni mmg slalu brlaku mslah air...katanya, mngikut arahan Orang Atasan Negeri..
maaf cakap, spnjang aku kt negeri ni, x nmpak sgt peranan dan pengaktifan pihak yg atas 2...
bukan aku je yg cakap..masa banjir dulu pn, terkeluar jgk isu ni..
isu peranan BELIAU...
tapi xpela..kita org bawah...

ni namanya dugaan masa final exam..kalo berterusan lama2, aku rse ada can bdak2 kolej mogok...
ktorang x kan tunjuk Slip Exam kt pihak berkenaan...
Tp ktorang nk buat pertunjukan mende alah yg macam ni....

air..air...tolong ada air....aduhh!!




 haaaaa..baru depa tau...lagu mana cheq nk pi exam kalo ayaq nya xde?
lagu mana hah? lagu mana? habaq mai ckit...

(fine..jgn jawab Lagu 3 Kupang ok...aku pelempang karang..hahaha..konon2 garang la tuh! )

xpe kawan2...sama2 la kita Bertabah ye...mungkin ada hikmah di sebalik semua ni..
yelaa..aritu banjir..ayaq bah...air terlebih...
and now..air terkureng plak...hehe....


SILA BERTABAH YE KAWAN-KAWANKU











Sabtu, 4 Disember 2010

SAMPAI HATI AWAK

SAMPAI HATI AWAK
buat saya macam ni...
awak biar saya sendiri.
saya rindu awak...
tapi awak rindu ke kat saya?? 
saya sentiasa teringatkan awak...
tapi awak ingat ke saya....
saya simpan gambar2 awak..
awak simpan lagi??
saya pakai lagi rantai awak..
saya sayang awak..
semuanya barang yang berkaitan dengan awak saya sayang
saya x sanggup nk buang..
tapi awak?
awak dah buang saya...

SAMPAI HATI AWAK
tinggalkan saya macam ni...
saya ingat kita mampu bertahan..
tak sangka kecundang di tengah jalan...
saya sangka saya kuat...
x sangka saya rebah dalam bayangan awak..
senang-senang je awak pergi kan..
saya nk sambut tangan awak kembali..
tapi awak dh makin jauh..
saya x mampu awak..
x mampu nk berpaut pada tangan awak lg...

SAMPAI HATI AWAK
apa salah saya pada awak?
kenapa buat saya macam ni?
apa salah saya kt awak?
cakapla awak...kenapa awak senyap je...
kalau ada salah saya, maafkan saya...
saya sudi maafkan salah awak juga..
tapi tolong jangan buat saya tertanya2 smpai sekarang..
kenapa dengan kita awak?
awak, cakapla...janganla senyap macam ni..

SAMPAI HATI AWAK
saya ingatkan kita bahagia..
saya ingatkan mampu kecapi impian kita bersama..
saya ingatkan saya puteri kepada awak..
tapi x sangka duri dalam hati awak..
saya dah buat yang terbaik untuk awak..
tapi x sangka akhirnya macam ni..


SAMPAI HATI AWAK
balas sayang saya macam ni..
balas cinta dan kasih saya macam ni..
awak biarkan je saya pergi..
sampai hati awak kan..
dulu, awak akan pertahankan saya dalam semuanya..
saya x minta budi saya dibalas
cuma minta kasih dan sayang
salah ke awak??
salah ke? awak, cakapla dengan saya...cakapla..

SAMPAI HATI AWAK
buat saya terluka macam ni..
awak bahagia? awak suka?
saya derita..saya terseksa..saya kecewa..saya terluka..
sebab awak..
mana janji manis awak? mana kasih awak?
kalau saya boleh, kenapa awak x boleh?
kita cuba awak..kita cuba..
cuba untuk kebaikan..
cuba unuk kebahagiaan..
sampai hati awak berubah sampai macam ni..

SAMPAI HATI AWAK
di saat saya perlukan awak, awak sentiasa ada dengan saya
saya bahagia awak..
awak pndai ajar saya untuk bercinta..
indahnya dunia..
awak kasih saya bagai seorang isteri, bagai seorang puteri..
tapi sekarang
awak ajar saya untuk benci awak..
awak buat saya sakit tengok awak..
hati saya sakit awak..
hati saya awak..
hati saya..
hati yang awak pernah miliki dulu..

AWAK
kalau masa boleh diputarkan kembali..
saya ada satu permintaan..
boleh x awak jangan ajar saya untuk bercinta sebegini?
setia sampai mati?
berkasih sentiasa disisi?..
boleh x awak??
sebab sekarang saya terpaksa hadapinya sendiri...
saya terpaksa hipokrit dengan diri sendiri..
saya terpaksa tipu perasaan saya sendiri..

AWAK
saya rindukan awak..
saya rindukan gelak tawa dengan awak..
saya rindukan perhatian awak..
saya rindukan ayat cinta awak..
saya x nak orang lain..
saya x bersedia nk bagi hati saya pada orang lain..
saya tunggu awak..
saya tunggu awak kembali dengan saya..

SAMPAI HATI AWAK
dulu, saban malam awak teman saya..
tapi sekarang, bayangan dan mimpi awak yang teman saya..
air mata dengan kenangan awak yang temani saya..
mesej-mesej lama awak yang temani hari-hari rindu saya..
awak x tau..pernah ke awak tau?
kalo awak tau, awak x kan tinggalkan saya mcm ni kan......

SAMPAI HATI AWAK BUAT SAYA MACAM NI
awak buat saya berharap lagi..
awak, saya nk buang kenangan dengan awak..
tapi saya x boleh..
awak, fahamilah isi hati saya..
tolongla jangan buat saya macam ni..
kenapa dengan hati saya? kenapa saya susah nk lupakan awak?
kenapa bayangan awak masih mengikut saya?
cakapla awak..jangan la diam je..
saya rindu nak dengar suara awak..

SAMPAI HATI AWAK KAN?
SAMPAI HATI SANGAT-SANGAT..
saya tau, saya x sempurna..
saya ada cacat celanya..saya ada salah dan silapnya..
tap awak janganla minta saya sesempurna HAWA..
saya  xboleh awak..
saya cuma nk minta awak terima saya seadanya..
sebagaimana saya terima awak tanpa bayangan orang lain..
saya terima awak..saya terima..
kalau x, kasih dan cinta saya tak akan sekuat ini..

SAMPAI HATI AWAK
buat saya menangis bila teringatkan awak..
ye awak..saya menangis..
dan sekarang pn..
saya menangis awak..
saya kalah lagi..
saya kalah dengan cinta awak..
sampai bila saya nk macam ni..
awak seksa perasaan saya.. 
awak buang cinta saya..
senang-senang je awak minta saya lepaskn awak kan?
awak..balikla...balikla ke dlam hati saya..
saya rindu awak..
saya sayang awak..
awak janganla seksa perasaan saya lagi...
saya dah penat awak...penat..

SAMPAI HATI AWAK KAN..
sampai hati awak lukakan hati saya..
sakit awak...sakit...

Ya ALLAH..beratnya dugaan yang Kau berikan kepadaku......

AWAK...........................AWAK........
Saya nak pergi dulu..
saya nk tinggalkan kenangan awak..
takpe awak..saya akan cuba...
TERIMA KASIH AWAK..
terima kasih sebab dah buat saya macam ni..
terima kasih sebab dah lukakan hati saya..
terima kasih sebab awak dah berjaya buat jiwa saya terseksa...
terima kasih awak...
terima kasih kerana pernah mengizinkan saya memiliki hati awak..
dan sekarang..
terima kasih kerana telah membuat saya untuk belajar membenci awak...
terima kasih awak...
terima kasih sangat-sangat...



Selasa, 30 November 2010

eh, fashion baru eh??

sekarang, kita dapat tgk mcm2 jnis tudung..cantik kn? 
ada yg lilit ke atas, lilit ke tepi, kebelakang..
ada yg mudah disarung...
ada jgk yg aslnya free hair, tp bila tgk shawl yg cntik, mnarik, mmg da boom la..trus trgerak hati nk pkai tudung..
ALHAMDULILLAH.
at least, diaorg dh dpat mmenuhi slah satu tuntutan ALLAH S.W.T..
tak salah pn mencuba..berubah utk kebaikan...

tgk awek cun kt bawah ni..cantik kan? sejuk mata memandang......


ada gaya aku x?? hehehe...
           

inilah dia Aida Gadis Melayu..ex-student UUM..bdak CAS..( hmm, bdak UUM mmg cntik2 pn kan?? hehe...) n now, dh jadi org seni pn..rezeki...hubby dia pn ex-bdak UUM...alhamdulillah, jodoh....haa, elokla 2..nnt dpat anak, bleh cerita kt anak2, suasana UUM yg indah permai ni..papa and mama share cerita....huhu....

berbalik kpd tajuk kita td, FASHION...


mcm2 fesyen dh aku tgk zaman skrang....
cuma, 
fesyen ni je yg belum aku tgk...siyes, HEBAT!!~
nk tengok??

1..




2..



2 suku......





2 setengah......


2.45.......hehehe...





3!! ok, bukak mata luas2...











 taraaaa.....
waarghh...haip! ttup mulut tu..amboi3~~



alamak!! ni fashion apa ni? aku ketinggalan ke??..aku x update fashion ke?
ini macam pn ada ke?
apa nama fashion ni eh??

fashion aku dan bra?

fashion aku dan inner baju yang hilang??

atau, fashion tunjuk lemak??

korang rasa fashion apa ni? lalalalala.....

bukan berniat utk mengaibkan sesiapa...tp sekadar peringatan..
bukan utk korang semua sahaja, tapi untuk aku jugak....

nk berfashion pn, berpada-pada la... 

RENUNG-RENUNGKAN..DAN SELAMAT BERAMAL....;)