Khamis, 22 Mac 2012

TRIP TO LANGKAWI _ PART 2

Assalamualaikum..

nahh, entry ni khas untuk sambungan entry yang lepas..hari kedua kami di langkawi..1st sekali pergi Kilang Gamat..banyak giler segala jenis ubat bermotifkan gamat ada jual....mula2 sampai, ada pakcik tu bg ceramah dulu.. aku beli apa ? ada la 2 barang ni..mana boleh bgtau..haha!~

then niat di hati nak pi Cable Car terus..tapi bila pakcik tourist guide kami ni tengok cuaca, masa tu hujan and agak berkabus.... biasanya, cable car akan stop jap beroperasi.. dalam hati kami ni, masing2 doa supaya hari cepat cerah.. rugi wooo sampai langkawi tapi tak naik cable car.. so, tukar plan, pergi la kami ke Makam Mahsuri dulu...banyak mende sejarah kami recall balik... maklumla..dah lama tinggal since tamat f5..hehe..

next, alhamdulilah cuaca molek..so boleh la pergi aik cable car..tang ni yang kami suka sekali..dapat tengok pemandangan langkawi dr atas memang awasome ! heee...
pastu naik bot lagi..pusing pulau Kilim Geology Park..Macam2 hal batu aku belajar masa ni..masuk Gua Kelawar la..yang ni tak semua pi..kami masuk je, alang2 sampai kannn..bila lagi...derrrr !~~

last but not least, shopping coklat! yang ni super duper awasome..dah la dalam kedai Haji Ismail Group tu ramai orang..masing2 bawak bakul nak beli sepukal..so agak berselisih jugak la..sempit..
aku pakai amik je..plus nak cepat sebab kami perlu kejar feri balik Kuala Perlis pukul 7..

dah balik tu, masing2 penat tak mampu berkata apa2..tido je ha dalam feri..otw balik uum pun , tido jugak dalam bus...huh! ngantuk ! ngantuk ! ngantuk !

papepun, Langkawi best..dulu ada plan nk g honeymoon kat Langkawi lepas kawin..tapi sebab dah g ni, usyar tempat lain la..hewhewhew...

ok baii..

with my rumet at telaga mahsuri

dapur rumah mahsuri


there you are..cable car !~

mari menikmati pemandangan.



eksaited dalam kabel car haa,.with una..


pusing pulau lagi dan lagi..


ada gaya turtle tak? gaya kan..

bagi ikan pari makan..nama dia Omar..

gedung coklat..^_^



2 ulasan:

  1. Mai la langkawi..boleh aku suruh kau belanja coklat..hihi~

    BalasPadam